30. januar kl 18 fejrer vi det kinesiske nytår med en lækker middag

Kinesisk nytår er den vigtigste af de traditionelle kinesiske helligdage og varer femten dage. Det starter på den første dag i den første måned i den kinesiske kalender og slutter med lanternefestival på den 15. dag. Når det kinesiske nytår starter er det nymåne og når det slutter er det fuldmåne.

 

Ligesom når man i Danmark fejrer nytår så starter man festen om aftenen dagen før og fyrer fyrværkeri af når det nye år starter. På den sidste dag er det tradition at børn løber rundet med et stykke legetøj i snor som forestille det år man er gået ind i fx en tiger i tigerens år. Højtiden minder om jul i Danmark på den måde at familien samles og spiser mad og der gives gaver til børnene.

Ifølge en legende fra gammel tid i Kina var Nian et uhyre der lydløst kunne komme ind i folks huse. Kineserne lærte dog snart at Nian var bange for højlydt støj og farven rød, og de skræmte det væk med eksplosioner, fyrværkeri og brug af meget rødt indendørs.

Vi fejrer nytåret med lammesteg med kartofler og gulerødder, tilberedt af Qian og Ole. Menuen ser sådan ud:

Tilmelding pr mail in**@we*******.dk eller telefon/sms: 28 49 9918

Kun adgang for medlemmer, men du kan melde dig ind i Lundehus Kulturforsyning samtidig med tilmeldingen til spisning – eller på dagen.

Kontingent er gratis frem til næste generalforsamling i april

Husk at angive Navn og adresse samt e-mail

De bedste hilsner
Ebbe