Dorte Bertram bisættes fra Lundehus kirke lørdag den 24 februar kl 14

Vi har mistet høje ranke Dorte med den hvide hårtop. Hun var en rigtig ildsjæl med et stort engagement i kvarteret.

Hun blev valgt ind i menighedsrådet i Lundehus Kirke i 1977 og sad der de følgende 19 år. Her var hun blandt andet med til at etablere en lokal genbrugsbutik i Folkekirkens Nødhjælps regi og en debatkreds, som hun selv deltog i gennem alle årene. Hun har kæmpet imod lukning af bogbus, apotek og andre negative udviklingstendenser i kvarteret, foranstaltet underskriftsindsamlinger og sendt læserbreve. At indsamle affald i kvarteret og på den måde bidrage praktisk til forskønnelse gik hun ikke af vejen for, og det lykkedes tit at lokke nogle naboer med.

Hun var med til at stifte Lundehus kulturforsyning og tog initiativ til at starte foreningens madklub og de årlige foredrag under ”Forskningens døgn”. Foreningen arbejdede i flere år for at etablere et lokalt samlingssted, der kunne danne ramme om sociale aktiviteter, hjælp og rådgivning, biblioteksservice og borgerservice og på den måde både bidrage til at styrke sammenhængskraften i kvarteret og mobilisere lokale kræfter til glæde ikke mindst for svage medborgere.

Hun var et eksempel på et menneske, der uden at gøre et stort nummer ud af sin indsats på smukkeste vis bidrog til at gøre vores lokalsamfund bedre.

Vi vil savne hende.