Brahms: Ein Deutsches Requiem i Grundtvigskirken 8. november

Salige er de, som sørger, for de skal trøstes…

Dette efterår kan man opleve Johannes Brahms’ udødelige requiem i en intim udgave for kammerensemble. Det foregår i Grundtvigskirken onsdag 8. november kl 19.30

Kammerklubben Kammerorkester er et nystartet, professionelt ensemble, der har hjemme i Nordvest, og på programmet til ensemblets debutkoncert “på hjemmebane” er Johannes Brahms’ guddommeligt smukke requiem i en udgave, der søger at komme helt tæt på det nærvær og den intimitet, man finder i værket. Symfoniorkestrets pomp og pragt er skåret væk, og tilbage står otte soloinstrumentalister og et kammerkor på kun 24 sangere.
Værket opføres i samarbejde med Vokalensemblet Dekorum og med Signe Sneh Schreiber og Rasmus Ruge som solister.

Johannes Brahms har med sit requiem skabt et værk, der forsøger at trøste den sørgende og give mening til det umiddelbart meningsløse i at miste. Værket, og de tekster det er sammensat af, henvender sig til de levende og adskiller sig dermed fra den traditionelle latinske requiem-messe, der er en bøn for en afdød. Sorgen behandles som en uvægerlig del af den menneskelige eksistens, og værket fremstår derfor – for alle der måtte lytte til det – som én stor musikalsk omfavnelse.

Om solisterne:
Signe Sneh Schreiber er uddannet fra Operaakademiet i København og har medvirket i flere produktioner på Det Kongelige Teater.

Rasmus Ruge er uddannet klassisk sanger fra Det kongellige Danske Musikkonservatorium og er fast medlem af Det Kongelige Operakor.

Om dirigenten:
Bo Asger Kristensen er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han har været med til at grundlægge både Vokalensemblet Dekorum og Kammerklubben Kammerorkester.

Billetter: 175kr (studerende 125kr)
Billetter kan købes i døren eller via http://www.enkelbillet.dk/?pid=bevt&eventid=494606

Koncerten starter kl. 19:30

Koncerterne er støttet af Oticon Fonden, Beckett fonden, Bisbebjergs Lokaludvalg og Juhl-Sørensen

Medvirkende:
Signe Sneh Schreiber, sopran
Rasmus Ruge, baryton
Kammerklubben Kammerorkester
Vokalensemblet Dekorum
Bo Asger Kristensen, dirigent