Overdækning af motorvej

Vi har i snart mange år arbejdet for en overdækning af motorvejen langs med boligkareen, der løber langs med den nedgravede del af motorvejen.

Der er få meter fra lejlighederne til motorvejen, så beboerne er i helt ekstrsem grad udsat for både støj og luftforurening. Desuden virker denne “kløft” næsten som en “Berlinmur”, der skærer vores kvarter midt over.

Hvis du vil vide mere om vores kamp for en overdækning, så følg med på denne facebook-side:

https://www.facebook.com/groentryparkenlundehus

 

Overdækning af Helsingørmotorvejen.

I Silkeborg har borgerne fået en park ovenpå 300 meter af deres nye motorvej med en daglig trafik på en tiendedel af vores. Det inspirerede os til at arbejde for noget lignende her. Peter Sørensen har sammen med en kollega fra Arkitektskolen skitseret de muligheder der ligger i en eventuel overdækning. Derefter søgte Lundehus Kulturforsyning om midler til en visualisering af mulige overdækningsløsninger. Lokaludvalget besluttede at bevilge 40.000 til projektet, og resultatet af arkitekternes arbejde vil blive præsenteret på den kommende torvefest 15. juni.

Det siger vel sig selv, at vi er meget glade for at være nået så langt, selvom vi godt ved, at der er noget længere til at en overdækning er en realitet.

 

Se forslaget her:

20190612_Helsingørmotorvej_a. Seneste (1)