Kalender

Aktiviteter i Lundehus Kirke

Stumfilmskoncert: Jeanne d’Arcs lidelse og død

Søndag 12. november 2017, 19:30 til 21:30
Stumfilmskoncert med Carl Th. Dreyers mesterværk fra 1928: Jeanne d’Arcs lidelse og død. Filmen akkompagneres på kirkens orgel af organist ved Holmens og Christiansborg Slotskirke, Jakob Lorentzen. Filmens soundtrack bliver således improviseret på stedet, som det var praksis i 1920’erne da filmen blev skabt.

Filmen omhandler Jeanne d’Arcs retssag, dom og henrettelse i Rouen i 1431. Den er nummer 75 i bogen ‘1001 film du skal se før du dør’.

Tirsdag 24. oktober 2017, 19:30 til 22:00
Reformationskoncert med Chr. IVs vokalensemble samt kort oplæg og fejring med bobler.

Ikke uden grund blev Martin Luther kaldt Nattergalen fra Wittenberg. Han satte musikken højt og mente, at den havde fandtes siden skabelsens tid. Luther mente, at musik kunne glæde de bedrøvede, opmuntre de fortvivlede, neddæmpe et hadefuldt sind og fordrive Djævelen. Næsten al musik var gavnlig og god, mente Luther, men den var allerbedst, hvis den blev brugt til at prise Gud. Christian IV’s Vokalensembles otte sangere med dirigent Ruben Munk kan uden tøven tilslutte sig Luthers opfattelse af musik, og vil med dette koncertprogram fejre musikken sammen med 500 året for reformationens indførelse.
På programmet er der spændene komponister som Lassus, Praetorius, Hassler, Schütz og danske Mogens Pedersøn, samt andre der skabte den nye protestantiske kirkemusik. Det er skøn musik, der rummer en friskhed og karskhed og er direkte i sin kommunikation med lytteren og lige i den Lutherske ånd.

Onsdag 25. oktober 2017, 17:00
Sammen med FDF indbydes der til en hyggeligt-uhyggelig græskaraften inde og ude omkring Lundehus Kirke

Børnekorene fra Lundehusskolen synger i kirken, der serveres supper i salen og udenfor kan man varme sig ved bålet eller skære græskar til at tage med hjem. Deltagelse er gratis og man behøver ikke være klædt ud.

 

 

Orgelkoncert med Rasmus Anthonisen

Søndag 7. maj 2017, 15:00
Lundehus Kirkes egen organist, Rasmus Anthonisen, spiller denne søndag orgelkoncert med et smukt program, som viser mange forskellige sider af kirkens italiensk-inspirerede Frobenius-orgel; fra barokkens Nikolaus Bruhns og J. S. Bach over den fransk/belgiske romantiker, César Franck, til Arvo Pärt fra slutningen af forrige århundrede.

Luther, kunst og musik
Tirsdag 2. maj 2017, 14:30 til 16:00
Sangeftermiddag. Julie Damlund fortæller om Luthers betydning især for digtekunst og musik. Luther omtales af sine samtidige som en glimrende sanger og han spillede både lut og fløjte. Både billedkunst og salmesang kom til at spille en stor rolle i den nye kirkes første år. Salmerne var både protestsange og pædagogiske gengivelser af Luthers evangeliske lære. Julie Damlund fortæller om Luthers vej fra sprænglærd teolog, der skrev lange afhandlinger på latin, til salmedigter og pædagog, der skrev i et enkelt billedrigt sprog, som alle kunne forstå. Og vi skal selvfølgelig synge eksempler på hans salmer.

Fernisering
Tirsdag den 4. april er der fernisering på en udstilling med fem kunstnere fra Kunst-akademiets billedkunstskole. Opgaven er at arbejde med det kunstneriske udtryk i dialog med kirkerummets særegne karakter. De udstillende kunstnere er: Kajsa Karlsson, Emilie Tarp Østensgård, Clara Busch, Anna Kristine Hvid Petersen og Anton Bigum Kampe.
Dørene åbnes kl. 16.00. Kl. 16.30 er der musikalsk aftensang i kirken. Derefter er kirken vært ved en lille forfriskning mens værkerne tages i øjesyn.

Koncerter

Koncert med Erik Danciu, og Galya Kolarova søndag 19. marts kl. 15
Kom og oplev nogle af violinrepertoirets mesterværker, herunder Ludwig van Beethovens dramatiske Violinsonate nr. 4, Richard Strauss’ store romantiske ungdomsværk for violin og klaver, og franske Maurice Ravel’s impressionistiske violinsonate fra 1923.

Orgelkoncert med Rasmus Anthonisen søndag 7. maj kl. 15
Lundehus Kirkes organist, Rasmus Anthonisen, spiller et program, som viser mange forskellige sider af kirkens italiensk-inspirerede Frobenius-orgel; fra barokkens Nikolaus Bruhns og J. S. Bach over fransk romantik af César Franck til Arvo Pärt fra slutningen af forrige århundrede.

Sangcafé torsdag 18. maj 
Sangeftermiddag for alle som har lyst til sangligt samvær og et stykke smørrebrød. Vi synger de allerbedste fra højskolesangbogen samt andre hits fra bl.a. film og revyer. I pausen serveres der smørrebrød og et glas vin.

Internationale Folkedanse
Mandag fra 10-12 danses der i menighedssalen. Maj Vinding instruerer og dansene bliver alle gennemgået hver gang. Det koster 200 kr. for 10 gange, tilmelding til Maj Vinding ved fremmøde.

Møder og arrangementer

Livsfortælling. Fra Somalia til Nørrebro
Tirsdag den 4. april kl. 14.30
Fatima Osborne fortæller om sit liv, der begyndte i Somalia, hvor hun levede med sin mormor som nomade. Hun voksede op som fårehyrde på vandring, afhængig af årstidernes gang, regn, sol og jordens frugtbarhed. Da hun var ni år tvang borgerkrigen hende og hendes familie til at fortsætte vandringen nordpå. I Danmark startede hun som tolvårig analfabet i folkeskolen i Hundested og fik sin første cykel. I dag har hun en bachelor i optometri og bor på Nørrebro med sin mand og tre børn. Hver morgen cykler hun til Valby, hvor hun arbejder som optiker. Hun er medstifter af foreningen Tro i Harmoni, der arbejder for at skabe bro mellem mennesker med forskellig tro. Ydermere sidder Fatima i komiteen i Mariam moskeen som er nordens første kvindemoske, og hvor hun er bøn og meditations-leder.

Luther, kunst og musik
Tirsdag den 2. maj kl. 14.30.
Sognepræst Julie Damlund fortæller om Luthers betydning især for digtekunst og musik. Luther omtales af sine samtidige som en glimrende sanger og han spillede både lut og fløjte. Både billedkunst og salmesang kom til at spille en stor rolle i den nye kirkes første år. Salmerne var både protestsange og pædagogiske gengivelser af Luthers evangeliske lære. Julie Damlund fortæller om Luthers vej fra sprænglærd teolog, der skrev lange afhandlinger på latin, til salmedigter og pædagog, der skrev i et enkelt billedrigt sprog, som alle kunne forstå.

Danmark Spiser Sammen
I uge 17 opfordrer Folkebevægelsen mod Ensomhed alle til at gøre noget nyt og spise sammen med nogen, de ikke kender i forvejen. Danmark Spiser sammen blev afholdt for første gang sidste år med stor succes. I år er KFUM Lundehusgruppe arrangør af fælles spisning i kirken. Arrangementet finder sted tirsdag den 25. april og støttes af menighedsrådet. Følg med på hjemmesiden eller på kirkens Facebookside for nærmere information om tid og sted. Har du lyst til at bidrage som frivillig til arrangementet så kontakt sognepræst Julie Damlund, jbd@km.dk eller tlf. 39 46 46 66