Lieder i Lundehus kirke søndag 2. juni kl 15

Kom og hør barytonen Jakob Soelberg akkompagneret af pianist Erik Kolind i Schuberts geniale og evigt populære sangcyklus “Die schöne Müllerin” fra 1823.

Liedgenren var populær i bedsteborgerlige kredse på det tidspunkt, og ofte fremførte man lieder for hinanden hjemme i dagligstuerne, der var altid nogen, der kunne synge eller spille klaver til husbehov. Ofte var temaet kærlighed, og især historien om den unge møllersvends ulykkelige forelskelse i møllerens datter meget populær.

Schubert fangede tidsånden perfekt med sin version af historien, idet han satte Wilhelm Müllers digtcyklus i musik. Og cyklussen blev voldsomt populær, dels fordi sangene på mange måder er enkle og let sangbare, og dels fordi musikken tilføjer et komplekst og dragende fortolkningslag til teksterne. En af det 20. århundredes største fortolkere af værket, barytonen Dietrich Fischer-Dieskau, blev aldrig færdig med at nyfortolke musikken, selvom han opførte den igen og igen gennem hele sin karriere. Dette kan man erfare gennem hans utallige indspilninger af cyklussen.

Det er således med stor kærlighed til, men også ydmyghed overfor musikken og digtene, at Jakob Soelberg og Erik Kolind går til stoffet i denne koncert.

Gratis adgang